Nyomtatás

image

A békeidőkben - szüleimnél - az ünnepi ebéd elmaradhatatlan kelléke volt a húsleves, ami csak marhahúsból volt az igazi, és a leves meg a főétel között ettük a főtt marhahúst tejfölös tormával. Ma is úgy érzem, ha igazán kedvezni akarok, vagy csak valamelyikünk gyógyulását szeretném, marhahúsból főzök levest...

Megkóstoltam Bécsben is, de őszintén szólva a saját receptemnél nem volt jobb. Mondjuk pariban voltak :-)

Hozzávalók

 

Elkészítés

A húst megmossuk, a zöldséget megtisztítjuk, a fűszereket beletesszük a teatojásba és az egész mennyiséget egy nagy lábosba helyezzük. Hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd nagy lángon feltesszük főni. Ha felforrt, szűrőkanállal levesszük a habját, kis lángra állítva 2 órán át - a hús megpuhulásáig - főzzük.  A leszűrt levest főtt cérnametélttel tálaljuk. (Én külön sós vízben szoktam ezt megfőzni.) A tormát és a tejfölt kis tálban összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit megcukrozzuk. Ezzel és piritós kenyérrel tálaljuk a húst.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!