Nyomtatás

imageNani marhatokánya maga volt a tökély, ezt utánozni is nehéz. Én ezért inább gombás változatban készítettem és készítem, általában sikeres van.

Hozzávalók


Elkészítése

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát - 1 kanállal hagyunk a gombának - rádobjuk a felkockázott húst, hozzáadjuk a fűszereket. Állandó kevergetés közben a húskockák minden oldalát lepirítjuk (amíg fehér nem lesz), majd felöntjük 1/2 dl fehérborral. Kis lángon jó egy, másfél óra alatt megpuhítjuk, ha elfőné a levét, pótoljuk kevéske borral. Közben a gombát megpucoljuk, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, rádobjuk a hagymát, a felszeletelt gombát és 10 perc alatt megpuhítjuk. Ha a hús puha, rátesszük a gombát. A tejfölbe belekeverjük a teáskanál lisztet, majd ezt hozzákeverjük a gombás húshoz. Kifőtt csigatésztával, vagy metélttel a legjobb.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!