Sertés-hús étkek
Egyben sült karaj
Családunkban A SÜLTHÚS fogalom volt és mindig az egyben sült karajt értettük alatta.
|
|
Hozzávalók
|
Elkészítése
Ha nem a sütőben, hanem serpenyőben sütjük, akkor a mézes citromos kenegetés elmarad, úgy is gyöngyörű színe (és íze) lesz a húsnak. A képen épp egy serpenyős változat látható, amit most a hét végén készítettem el Györökön! |
Spenőttal és fetával töltött szűzérme
Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a húst vékony sonkaszeletekkel beburkoltam és utána kötöztem át. Céklafasírtot ettünk hozzá. A férjem 10 pontot adott erre az ebédre, ami pedig az utóbbi években talán egyszer fordult elő. :-)
Disznótoros
Nekem eddig sosem sikerült a hurka-kolbász sütése, mindig kidurrant. Robi saját készítésű májashurkája mellé elárulta a titkot: 100-120 percig kell sütni - nem kell megszúrkálni, nem kell fóliával letakarni, nem kell vizet tenni alá -, egyszerűen csak 120 fokon kell sütni.
Én annyival finomítottam a módszert, hogy a krumplit a hurka-kolbász alá tettem és félidőben megforgattam. Hát képzeljétek most végre sikerült! És fenomenálisan finom volt a dinsztelt piros káposztával.