Sertés-hús étkek
Karaj karamellizált birsalmával, rozéval befejezve...
![]() |
Gyönyörű birsalmát kaptam a héten és volt 4 szelet bepácolt karaj a mélyhűtőben. Ebből szerettem volna alkotni valamit. Az eredmény élményszámba ment, ezért is teszem gyorsan közzé, nehogy a feledés homályába vesszen... Mire észbekaptam már el is fogyott, így kép sajnos nem készült róla.
|
|
Hozzávalók 2 személyre: |
|
|
Elkészítése: |
|
|
Egyben sült karaj
Családunkban A SÜLTHÚS fogalom volt és mindig az egyben sült karajt értettük alatta.
|
|
Hozzávalók
|
Elkészítése
Ha nem a sütőben, hanem serpenyőben sütjük, akkor a mézes citromos kenegetés elmarad, úgy is gyöngyörű színe (és íze) lesz a húsnak. A képen épp egy serpenyős változat látható, amit most a hét végén készítettem el Györökön! |
Spenőttal és fetával töltött szűzérme
Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a húst vékony sonkaszeletekkel beburkoltam és utána kötöztem át. Céklafasírtot ettünk hozzá. A férjem 10 pontot adott erre az ebédre, ami pedig az utóbbi években talán egyszer fordult elő. :-)