• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

imageA férjem egyik kedvenc étke a sült oldalas, bár mivel nem igazán kalória-szegény, ezért egy évben egyszer kerül sor rá. Az oldalas akkor jó, ha szép pirosra sült, puha, és finom szaftja van. Nézzük, hogy készül

 

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas,
  • só, bors, majoranna, bazsalikom,
  • 2-3 gerezd tisztított fokhagyma,
  • olivaolaj,
  • 1/2-1 dl száraz fehérbor

 

 

 

Elkészítése

A húst megmosom, a fokhagymát fogpiszkálóvékony darabokra vágom, a húson 1-1 bevágást teszek és a fokhagymát ide beszúrom. A húst besózom, borosozom, megszórom majorannával és bazsalikommal,  olajos fóliába tekerem fél órára. A húst annyi darabra vágom, hogy a sütőserpenyőben elférjen majd.  A sütőserpenyőbe 1/2 dl olivaolajat teszek, felforrósítom és a húsdarabokat beledobom. Nagy lángon lepirítom, majd megfordítom, kis fehérbort öntök alá, mérsékelem a hőfokot kis lángra. (Ha közben kell, locsolok hozzá még egy kis bort.) 1 óra 20 perccel később ismét megfordítom a húst, ha kell lesütöm zsírjára és ismét pirosra sütöm a húsos részét, majd még 1-2 ek. bort öntök alá, így lesz finom a szaftja. Ha kész, 5-10 percig letakarva pihentetem, utána felvágom és tálalom.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!