• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image

Talán az Lx.hu konyhás-listájáról vettem ezt a receptet még évekkel ezelőtt, elkészítettem. Nagyon egyszerű és nagyon finom, különösen ilyenkor télvíz idején. Füstölt gyümölcs-szósz veszi körül az oldalast...

Hozzávalók

  • 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs,
  • 40 dkg füstölt oldalas,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 egész fahéj,
  • 1 citrom leve,
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl

 

 

 

 

 

 

Elkészítése

A gyümölcsöt egy éjszakára egy fél liter vízbe áztatjuk
A füstölt húst annyi vízben, amennyi ellepi 45 percig főzzük, hozzáadjuk a gyümölcsöt, citrom levet, fahéjat, a cukrot és puhára főzzük. Ha megfőtt a húst kivesszük és felszeleteljük, tálra rakjuk és körberakjuk a gyümölccsel. A lisztet a tejföllel, kis frissen őrölt borssal és egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a húslébe habarjuk, egyszer felforraljuk, és a húsra öntjük.

Nagyon finom, talán ezért kapta a mennyei jelzőt.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!