• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

Spenőttal és fetával töltött szűzérme - Kattints!Az eredeti recepten annyit módosítottam, hogy a húst vékony sonkaszeletekkel beburkoltam és utána kötöztem át. Céklafasírtot ettünk hozzá. A férjem 10 pontot adott erre az ebédre, ami pedig az utóbbi években talán egyszer fordult elő. :-)

Hozzávalók:
80 dkg sertés szűzpecsenye (2 darab),
10 dkg feta/krémfehérsajt,
20 dkg leveles spenót,
1 gerezd fokhagyma,
só, frissen őrölt bors,
vékonyra szeletelt nyers füstölt sonka, vagy bacon-szalonna,
olívaolaj

Elkészítése:
A szűzpecsenyéket vágjuk be oldalról úgy, hogy téglalapnak ki tudjuk hajtani. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Morzsoljuk rá a fetát, oszlassuk el rajta a zúzott fokhagymával kevés olíva olajon megfonnyasztott spenótot, majd tekerjük fel a hústekercseket, borítsuk be a sonkával, vagy bacon-szalonnával, és hústűvel vagy zsineggel fogjuk össze. A sütőt melegítsük elő 230 fokon. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, kevés zsiradékon, nagy lángon süssük körbe a tekercseket, majd tegyük 20 percre az előmelegített sütőbe. Szeletelés előtt a húst hagyjuk 5-8 percet pihenni.

Forrás: NoSalty

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!