Nyomtatás
 birsalma  

 Gyönyörű birsalmát kaptam a héten és volt 4 szelet bepácolt karaj a mélyhűtőben.

Ebből szerettem volna alkotni valamit.

Az eredmény élményszámba ment, ezért is teszem gyorsan közzé, nehogy a feledés homályába vesszen... Mire észbekaptam már el is fogyott, így kép sajnos nem készült róla.

 

 Hozzávalók 2 személyre:  
  • 4 szelet karaj - előzőleg só-bors-majoranna-bazsalikom-szója-olivaolaj pácban pácolva
  • 2-3 ek liszt a húst bele hengergetni
  • 5 dgk vaj
  • 2 szép nagy birsalma meghámozva, újjnyi szeletekre vágva, citromos vízbe áztatva
  • 2 ek barnacukor
  • só, bors, szegfűbors darálva
  • 2-3 ek méz
  • 1,5 - 2 dl rozé
 Elkészítése:  
  • Egy nagy tefolonedényben a karajszeleteket a vajban - lisztben meghempergetve - elősütjük, majd kis edényben, fedővel letakarva tartjuk.
  • A maradék vajra szórjuk a barnacukrot, hogy a cukor karamellizálódjon, majd a sót, borsot, szekfűborsot.
  • Ha kell, a vajat pótoljuk, mielőtt rádobjuk a birsalmaszeleteket. Figyelni kell, hogyan karamellizálódik a birsalma. Fakéssel forgatjuk.
  • Ha mindkét oldala szép barnás, visszatesszük a húsokat úgy, hogy mindegyiknek a tetejére kerüljenek a birsalmák.
  • Kb. 1,5 dl rozét öntünk alá és lefedve pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, kb. 20 perc. Ha a leve elfogyna, egy kis rozéval pótoljuk.
  • Megkóstoljuk. Ha nagyon fanyar lenne, rácsurgatunk 2-3 ek mézet és összerázzuk.
  • Én basmani rizzsel tálaltam és persze Juhász Rozé járt hozzá.
     
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!