• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

kacsacombEz a költemény Böbe barátnőnket dícséri. Különösen díjaztuk az összeállítást, nevezetesen, hogy az amúgy sem mindennapos étek, a kacsa mellé ilyen garnírungot talált ki. Frenetikus volt a hatás!

 

Hozzávalók a sült kacsacombhoz

  • fejenként 1-2 kacsacomb
  • só, bors, vegeta
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 1-2 fej zöldpaprika
  • 2-3 szem paradicsom
  • 2-3 szem fehér-hagyma
  • kevés kacsazsír (a combból is kisül majd a zsírja)
  • 1-2 dl jobb fajta száraz fehér bor

 

 

 

 

 

 

A káposztástésztához:

  • fejenként egy marék házi kockatészta a Fény utcai piacról
  • 1/2 fej káposzta
  • só, bors

 

 

Elkészítése:

A kacsacombokat megmossuk, a bőrös felét kockásra bevagdossuk, befűszerezzük, és elhelyezzük a kizsírozott tepsiben, majd rászórjuk a felkarikázott hagymát, fokhagymát, zöldfélét és a paradicsomot, aláöntünk 1 dl fehér bort. A tepsit betakarjuk fóliával. Az első lépés a sütőbe 300 fokon kb. 40 percre fólia alatt. Második lépésben le kell venni a hőfokot 180 fokra és félóránként megforgatni a combokat addig, amíg vaj puha nem lesz a hús. Ha a kacsacomb megpuhult, le kell venni a fóliát és 200-250 fokon ropogósra kell sütni. Ha közben sok a lé, le kell önteni, hogy ne főjön, hanem süljön!!

Káposztás cvekedli elkészítése:

A káposztát reszelőn lereszeljük. Teflon edényben kis forró zsírra (lehet kacsazsír is) dobjuk, nagy lángon folyamatos kevergetés mellett 10-15 perc alatt megdinszteljük. A végén sózzuk, frissen darált borssal megszórjuk. Mehet rá hangyányi cukor, vagy édesítő is.

Közben kifőtt a tészta, amelyet rádobunk a dinsztelt káposztára és jól összeforraljuk. Nem szokott ártani neki, ha a tészta egy kicsit lesül.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!