• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2018 - Custom text here

csirkemell torta

 

 

Az alapötletet a Cookpad - lánykori nevén apróséf - oldalról kaptam, és mint mindig most is némi módosítás történt.

Az eredmény inkább hasonlít egy tortára, mint egy húsételre, ezért kapta ezt a nevet: csirkemell - torta. Rizzsel és sült célkával tálaltam. Férjem szerint 10 pontosra sikerült...

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell kockázva
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 10-15 dkg szeletelt füstölt sonka
  • 1 tömlős mackósajt
  • 1 csomag szeletelt bacon szalonna
  • 5-8 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, bors, majoranna, bazsalikom
  • 1-2 ek szójaszósz

Elkészítése:

  • A csirkemellet a fűszerekkel bepácoljuk, 1 órára a hűtóbe tesszük
  • A póréhagymát felkarikázzuk
  • A csirkemellhez hozzákeverjük a felkockázott sonkát, a reszelt sajtot, a póréhagymát
  • Egy megfelelő edényt kibélelünk a bacon-szalonnával úgy, hogy kihajoljon a szalonnaszeletek széle
  • Rálapátoljuk a csirkés-sajtos-sonkás keveréket és ráhajtogatjuk a bacon szalonnát
  • Előmelegített sütőben 180 C fokon 40 percig sütjüj, majd a levét leöntve, kiborítjuk egy másik edénybe
  • 20 percig, amíg a bacon megsül a tetején, készre sütjük.

l

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!