Elkészítése
|
- Akár előző este, de legalább 1-2 órával a sütés előtt befűszerezzük a csirkemellet és jégre tesszük.
- A leveles tésztát sorófával - vagy kézzel - kicsit megnyújtjuk. A közepére tesszük a csirkemelleket hosszába, a mélyedésekbe belenyomkodjuk a sonka-morzsákat és sztépen befedjük vékonyra szeletelt almával.
- A tészta szélét megkenjük tojásfehérjével, majd jobbról-balról ráhajtjuk a csirkére a tésztát, jól lenyomkodjuk a széleket.
- Úgy csúsztatjuk bele a sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy az alma alulra kerüljön. A tészta tetejét tojár sárgájával megkenjük, majd a tetejére is teszünk néhány almaszeletet.
- 190 fokos légkeverős sütőben kbn 30-35 percig sütjük. (11 pontosra sikerült.)
- Nálunk hozzá majonézes káposzta- és céklasaláta volt hozzá.
|