Nyomtatás
Almas Wellington csirke m Egyik kedvencünk a Wellington csikre gombás változata. Most Húsvétkor kipróbáltam a sonkás almás verziót. Talán még finomabb mint az alapötlet.

 

 

 

Hozzávalók

(2 személyre)

  • 1 leveles tészta
  • 40 dkg csirkemell két darabra osztva
  • provanszi fűszer
  • mézes mustár
  • 2 db alma hámozva, szeletelve
  • maradék húsvéti sonka, minél morzsásabb, annál jobb
  • 1 tojás 

 

 

 

Elkészítése 

  • Akár előző este, de legalább 1-2 órával a sütés előtt befűszerezzük a csirkemellet és jégre tesszük.
  • A leveles tésztát sorófával - vagy kézzel - kicsit megnyújtjuk. A közepére tesszük a csirkemelleket hosszába, a mélyedésekbe belenyomkodjuk a sonka-morzsákat és sztépen befedjük vékonyra szeletelt almával.
  • A tészta szélét megkenjük tojásfehérjével, majd jobbról-balról ráhajtjuk a csirkére a tésztát, jól lenyomkodjuk a széleket.
  • Úgy csúsztatjuk bele a sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy az alma alulra kerüljön. A tészta tetejét tojár sárgájával megkenjük, majd a tetejére is teszünk néhány almaszeletet.
  • 190 fokos légkeverős sütőben kbn 30-35 percig sütjük. (11 pontosra sikerült.)
  • Nálunk hozzá majonézes káposzta- és céklasaláta volt hozzá.
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!