• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

imageA hét végén egy kedves barátnőmet láttuk vendégül, aki Texasból érkezett. Valami nagyon finomat szerettem volna készíteni, mert ő is minden jóval, mi szem szájnak ingere ellátott bennünket, amikor a vendégei voltunk. Ezt a főételt választottam, érdemes volt.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecombfilé
  • 1 fokhagymagerezd szétnyomva
  • 1 ek oregano morzsolva
  • 1/4 csésze borecet
  • 1/4 csésze olivaolaj
  • 1/4 csésze olivabogyó magozott
  • 2 ek kapribogyó levével
  • 1 csésze finom száraz fehérbor
  • 1/4 csésze méz
  • 1 csomag firss petrezselyem apróra vágva
  • 1 csomag magozott aszaltszilva
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1,5 ek liszt
  • 2 ek áfonyalekvár

 

 

 

 

 

 

 

 

Karacsonyi Pulyka 2013

 

 

Régi, jól bevált receptem Karácsonyra a sonkás-aszaltszilvás egybesült pulykamell. Gyorsan, egyszerűen készíthető el, és fölséges hidegen, melegen egyaránt.

 Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg pulykamell egészben
  • 15-20 dkg Vincellér sonka
  • 2 csomag magozott aszalt szilva
  • só, bors, kakukkfű, majoranna, bazsalikom
  • 2-3 kanál olivaolaj
  • 0,5-1 dl jó minőségű fehér bor
  • 1 csomag bacon-szalonna

Elkészítése:

  • A pulykamell közepén egy hosszú vágást ejtünk.
  • Ebbe a vágásba befektetjük a sonkaszeleteket, majd a magozott aszalt-szilvát.
  • Jó erős (himző) fonallal körbetekerjük és összekötözzük a mellet, mintha sokát kötöznénk.
  • Kívülről besózzuk, megszórjuk a fűszerekkel.
  • Római tálba (vagy feledes jénaiba) helyezzük, beterítjük a bacon szalonnával.
  • Aláöntjük az oliva-olajat és a fehérbort, majd fóliával letakarva betesszük a sütőbe.
  • A hús vastagságától függő ideig (1-1,5 óra) először nagy lángon, majd 10-15 perc elteltével közepes lángon (190 fokon) megsütjük.
  • Leveszük a fóliát és fél citrom levét 1 ek mézzel és 1 kanál olvasztott vajjal összekeverve megkenjük a húst.
  • 10-15 percig nagy lángon, (vagy 200 fok felett felső állásban) pirosra sütjük.
imageAz ünnepi étrend egyik elmaradhatatlan kelléke a libamáj. A család minden tagjának kedvencét ifjú aszzony koromban elsőre nem sikerült jól megsütnöm. Azóta persze már kikristályosodott a módszer, így hát közreadom

Hozzávalók:

  • 1/2 kg libamáj
  • 1/2 kg libazsír
  • 1/2 l tej
  • 1 gerezd fokhagyma

 

 

 

image

Ezt a receptet az Egyperces hírlevél-szolgáltatástól kaptam. Első látásra megtetszett és a hétvégén el is készítettem. Nagy siker volt, férjem szerint feljött az 5 legjobb recept közé.

 

Hozzávalók:

  • 2 pár csirkemell
  • 2-3 alma
  • 2-3 ek. olivaolaj
  • 1/2 dl konyak
  • 2-3 ek cukor
  • 2 ek mustár
  • 2-3 dl tejszín
  • só, bors, majoranna
  • 2 ek szójaszósz

 

 

 

 

 

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!