Szárnyashúsból
Fehérboros-ánizsos csirkecomb édesköménnyel
Saját kreáció az ánizsos csirkemáj c. hideg előétel után szabadon. Melegen ajánlom - enni is és készíteni is.
Pácolt aszaltszilvás csirkecomb
A hét végén egy kedves barátnőmet láttuk vendégül, aki Texasból érkezett. Valami nagyon finomat szerettem volna készíteni, mert ő is minden jóval, mi szem szájnak ingere ellátott bennünket, amikor a vendégei voltunk. Ezt a főételt választottam, érdemes volt.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecombfilé
- 1 fokhagymagerezd szétnyomva
- 1 ek oregano morzsolva
- 1/4 csésze borecet
- 1/4 csésze olivaolaj
- 1/4 csésze olivabogyó magozott
- 2 ek kapribogyó levével
- 1 csésze finom száraz fehérbor
- 1/4 csésze méz
- 1 csomag firss petrezselyem apróra vágva
- 1 csomag magozott aszaltszilva
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1,5 ek liszt
- 2 ek áfonyalekvár
Sonkás-aszaltszilvás, egybesült pulykamell - Karácsony Estére
Régi, jól bevált receptem Karácsonyra a sonkás-aszaltszilvás egybesült pulykamell. Gyorsan, egyszerűen készíthető el, és fölséges hidegen, melegen egyaránt. |
|
Hozzávalók:
|
Elkészítése:
|