Köretek
Dinsztelt piros káposzta
...a disznótoroshoz természetesen, bár sült húshoz is nagyon jól illik.
Robi májashurkája igazi inyenc csemege volt, ehhez tálaltam a dinsztelt piros káposztát.
Hozzávalók 4 személyre:
Kb. 1 kilós piros káposzta, torzsája kivágva, vékonyan felszeletelve
1 fej hagyma felkockázva
1 ek olivaolaj (vagy akár libazsír)
0,5 dl rozé bor
só, bors, köménymag,
2-3 ek. cukor
A legfinomabb zsemlegombócz
A narancsos őz, vagy akár bármilyen szaftos vad-hús nálunk elképzelhetetlen enélkül a zsemlegombóc nélkül. Különlegessége, hogy egyben - szalvétában, vagy fóliában - kell megfőzni, majd felszeletelve kis vajjal meglocsolva a tetejét pirosra sütni. A vadétel ezzel a garnírunggal nyeri el méltó helyét az asztalon és ízét az ízlelő-bimbóink környékén.
- 6 zsemle,
- csipet só, bors,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 2 fej vöröshagyma,
- cca. 10 dkg liszt,
- 1 tojás,
- víz
Spenótos burgonyagombóc
Az LX Konyhás listáján kaptam ezt a receptet, nagyon megtetszett és el is készítettem. Így kipróbálva már ajánlhatom mindenkinek. Mi sült oldalashoz ettük, más sült húsokhoz is el tudom képzelni köretként. Sőt, ahogy a recept ajánlja, akár egytál ételként is
Hozzávalók
- 1 tasak mirelit spenót,
- 1 kg burgonya,
- 1 kanál margarin,
- 1 tojás,
- szerecsendió,
- só, bors ízlés szerint,
- 1-2 gerezd fokhagyma szétzúzva,
- 1 pohár tejföl,
- 10 dkg reszelt füstölt sajt.