• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

imageAz LX Konyhás listáján kaptam ezt a receptet, nagyon megtetszett és el is készítettem. Így kipróbálva már ajánlhatom mindenkinek. Mi sült oldalashoz ettük, más sült húsokhoz is el tudom képzelni köretként. Sőt, ahogy a recept ajánlja, akár egytál ételként is

Hozzávalók

  • 1 tasak mirelit spenót,
  • 1 kg burgonya,
  • 1 kanál margarin,
  • 1 tojás,
  • szerecsendió, 
  • só, bors ízlés szerint,
  • 1-2 gerezd fokhagyma szétzúzva,
  • 1 pohár tejföl,
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt.

 

 

 

 

 

 

Elkészítése

A mirelit spenótot felolvasztjuk, leszűrjük, a burgonyát a spenót levében héjastól megfőzzük, utána meghámozzuk és a maragarint hozzáadva összetörjük.  A fűszereket, burgonyát, spenótot a tojással össszekeverjük, vizes kanállal gombócokat csinálunk, egy kivajazott jénai tálba rakjuk, leöntjük a tejföllel, megszórjuk a füstölt sajttal. Betesszük a sütőbe és megsütjük. Kiváló köret húsokhoz, de sajtot és tojást keverve a tejfölbe finom, könnyű egytálétel lehet.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!