• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

imageA narancsos őz, vagy akár bármilyen szaftos vad-hús nálunk elképzelhetetlen enélkül a zsemlegombóc nélkül. Különlegessége, hogy egyben - szalvétában, vagy fóliában - kell megfőzni, majd felszeletelve kis vajjal meglocsolva a tetejét pirosra sütni. A vadétel ezzel a garnírunggal nyeri el méltó helyét az asztalon és ízét az ízlelő-bimbóink környékén.

Hozzávalók
  • 6 zsemle,
  • csipet só, bors,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • cca. 10 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • víz

Elkészítés


A zsemlét kockára vágjuk, mikrohullámú sütőben kiszárítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, ebben megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Egy mély tálban összekeverjük a lisztet, a tojást, a vizet és a fűszereket úgy, hogy a galuskatésztánál kicsit hígabb tésztát kapjunk. Ebbe belekeverjük a zsemlekockákat és az egészet egy olajozott alufóliába csomagoljuk. Forrásba lévő sós vízbe tesszük, megfőzzük. (Beleszúrt tűvel látjuk, hogy jó-e már) A kész óriásgombócot felszeleteljük, vajjal kicsit átkenjük és a sütőben rövid ideig pirítjuk.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!