Nyomtatás

imageA narancsos őz, vagy akár bármilyen szaftos vad-hús nálunk elképzelhetetlen enélkül a zsemlegombóc nélkül. Különlegessége, hogy egyben - szalvétában, vagy fóliában - kell megfőzni, majd felszeletelve kis vajjal meglocsolva a tetejét pirosra sütni. A vadétel ezzel a garnírunggal nyeri el méltó helyét az asztalon és ízét az ízlelő-bimbóink környékén.

Hozzávalók

Elkészítés


A zsemlét kockára vágjuk, mikrohullámú sütőben kiszárítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, ebben megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Egy mély tálban összekeverjük a lisztet, a tojást, a vizet és a fűszereket úgy, hogy a galuskatésztánál kicsit hígabb tésztát kapjunk. Ebbe belekeverjük a zsemlekockákat és az egészet egy olajozott alufóliába csomagoljuk. Forrásba lévő sós vízbe tesszük, megfőzzük. (Beleszúrt tűvel látjuk, hogy jó-e már) A kész óriásgombócot felszeleteljük, vajjal kicsit átkenjük és a sütőben rövid ideig pirítjuk.
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!