Nyomtatás

Piroskaposzta...a disznótoroshoz természetesen, bár sült húshoz is nagyon jól illik.
Robi májashurkája igazi inyenc csemege volt, ehhez tálaltam a dinsztelt piros káposztát.

Hozzávalók 4 személyre:
Kb. 1 kilós piros káposzta, torzsája kivágva, vékonyan felszeletelve
1 fej hagyma felkockázva
1 ek olivaolaj (vagy akár libazsír)
0,5 dl rozé bor
só, bors, köménymag,
2-3 ek. cukor

Elkészítése:
Nagy felületű, lehetőleg teflon serpenyőben megfonnyasztjuk a hagymát, nagy lánra állítva rádobjuk a piros káposztát, megszórjuk a fűszerekkel. Aláöntjük a bort, lefedjük és mérsékelt tűzön 20 perc alatt megpároljuk.
Levesszük a feldőt, megszórjuk a káposztát cukorral és nagy lángon, folyamatosan kevergetve addíg sütjük, amíg a képoszta meg nem karamellizálódik. Nem lehet mellőle elmozdulni, de 2-3 percenként kell csak kevergetni, hogy piruljon, de ne égjen oda.
Nagyon finom.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!