• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2018 - Custom text here

koviubiKlári barátnőm receptje alapján csinálom már évek óta a kovászos uborkát. Most, hogy a nagy családi összejöveteljre készülünk Györökön, legfőbb ideje, hogy közzétegyem, mindannyiotok okulására. Nem lehet elröntani.

 

Hozzávalók:
3 kg egyforma nagyságú (8-10 cm) uborka
2 fej fokhagyma tisztítva
1 csomag szárazkapor
3 ek só - 2,5 l vízben felforralva
fél csomag fekete bors (egész)
6-9 babérlevél
1 közepes méretű burgonya hámozva, mosva
1 kenyér sarka

Elkészítése:
A vízet felforraljuk a sóval. Az uborkák mindkét végét levágjuk, darabonként hosszában bevágjuk 3 oldalról. Az 5 literes üvedg aljába tesszük a kapor felét. Az uborkákat szépen sorban függlegesen egymás mellé helyezzük. Az első sor után bedobáljuk a fokhagyma-babérlevél-bors felét. Jöhet a második sor uborka. Az utolsó sor lehet, hogy már csak fektetve fér el. Nem kell dugig tenni uborkával, maradjon hely a kapornak, a burgonyának és a kenyérnek. Ezeket az egész uborkahalmaz tetejére tesszük, majd leöntjük a forró sós lével. Kis tányért teszünk a tetejére, napos helyen 3-4 nap alatt kész. Ekkor kidobjuk a burgonyát és a kenyeret. Az uborkát üvegekbe tesszük, rászűrjük a levet.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!