Nyomtatás

marinalt gombaValamikor ifjú asszony koromban Gombos Marci barátunk készített marinált gombát, marinált paprikát és nagyon ízlett. A távoli múlt homályából most felbukkant emlékeimben és kedvem támadt elkészíteni, mivel salátának, de akár piritós kenyérkockákra vendégváró falatkáknak is kíváló. Kutattam receptek után, végül egy saját variáció készült el, így:

 

 

 

Hozzávalók:


Elkészítése:
Egy lábosba teszem az olívaolaját, a cukrot, sót, és a fűszereket. Melegítem, majd amikor a cukor megolvad, hozzáteszem a hagymát, a gombát, és a paprikát, végül a tárkonyecetet, ha kell 1/2 – 1 dl vízzel felengedem. (Kóstolni célszerű.) Forrás után a hőfokot kisebbre veszem, lassan főzöm még 5-8 percig. Ezután belekeverem a fokhagymát és a zöldfűszereket, még két percig párolom.
Ezután hagyni kell kihűlni, majd áteszem egy befőttes üvegben, és be a hűtőbe. Akár azonnal is fogyasztható, de akár néhány hétig is eltartható a hűtőben.

U.i.: Vicuska készülhet csak zöld és piros paprikából is, hagymával...  mivelhogy nálatok nincs gomba :-(

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!