• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2018 - Custom text here

ceklasrepaszelleressaliVárjuk a Vicust, holnap összejön a család. Sült húshoz többféle saláta is lesz, ez az egyik.

A fokhagymás-gyömbéres salátát az 1 perces receptkönyvből vettem, de némileg módosítottam rajta. 

 

 

Hozzávalók:

  • 5-6 db apró – kicsit nagyobb mint egy tojás – cékla
  • 1 sárgarépa
  • 1 fokhagyma
  • 1 halványító zellerszár
  • 1 alma
  • csipet teáskanál reszelt gyömbér
  • 5 dkg fsütölt sajt
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1/2 evőkanál balzsamecet
  • só, bors, édesítő, vagy méz

 

 

 

 

 

 


Elkészítése:
A céklákat egészben puhára főzöm. Megpucolom és hagyom kihűlni. Az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a balzsamecettel és a fűszerekkel. Belereszelem a répát, az almát és a trappista sajtot (apró lyukú reszelőn). A zellerszárat (vagy ha az nincs zellert) vékonyan felszeletelem, belekeverem. A céklákat feldarabolom és a salátához keverem.

Pirított kenyérrel remek reggeli, de sült húsok mellé is nagyszerű!

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!