• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2019 - Custom text here

ceklasrepaszelleressaliVárjuk a Vicust, holnap összejön a család. Sült húshoz többféle saláta is lesz, ez az egyik.

A fokhagymás-gyömbéres salátát az 1 perces receptkönyvből vettem, de némileg módosítottam rajta. 

cekla majonezes almavalRém egyszerű... Volt egy kis maradék céklasaláta, meg egy fonnyadt alma otthon. A majonézt háziasítani szoktam, kis mustárral, borssal, xillittel, sóval és 12 %-os tejföllel dúsítva. Most még egy fél csokor snidling is került bele. A céklát és az almát apró kockákra vágtam, és összekevertem a majonézzel. Grillezett füstölt sajthoz tálaltam, zöldborsós rizzsel. Nagyon finom volt.

savanyukaposzta 2016

 

 

Saját kreáció, férjem és amerikai barátja Mike kedvence. A karácsonyi pulyka mellé ez lesz az egyik saláta, hiszen a savanyúkáposzta sem maradhat le az ünnepi asztalról

Hozzávalók:

  • 1/2 kg savanyúkáposzta átöblítve
  • 1,5 dl majonéz, tejföllel lazítva
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • törött bors

Elkészítése:

  • A majonézbe belenyomjuk fokhagymanyomóval a gerezd fokhagymákat, majd összekeverjük a savanyúkáposztával.
  • Üvegtálba tesszük, megszórjuk törött borssal.
  • Leglább 1 napig a hűtőben tároljuk, hogy jól összeérjenek.
  • Hideg süthöz kíváló.

koviubiKlári barátnőm receptje alapján csinálom már évek óta a kovászos uborkát. Most, hogy a nagy családi összejöveteljre készülünk Györökön, legfőbb ideje, hogy közzétegyem, mindannyiotok okulására. Nem lehet elröntani.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!