• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2018 - Custom text here

marinalt gombaValamikor ifjú asszony koromban Gombos Marci barátunk készített marinált gombát, marinált paprikát és nagyon ízlett. A távoli múlt homályából most felbukkant emlékeimben és kedvem támadt elkészíteni, mivel salátának, de akár piritós kenyérkockákra vendégváró falatkáknak is kíváló. Kutattam receptek után, végül egy saját variáció készült el, így:

almas_zelleres_salataFogyókúrám alatt sok új salátarecept született, az éppen itthon lévő alapanyagokat használva. Ez az egyik kedvencem.
 

Hozzávalók:

savanyukaposzta 2016

 

 

Saját kreáció, férjem és amerikai barátja Mike kedvence. A karácsonyi pulyka mellé ez lesz az egyik saláta, hiszen a savanyúkáposzta sem maradhat le az ünnepi asztalról

Hozzávalók:

  • 1/2 kg savanyúkáposzta átöblítve
  • 1,5 dl majonéz, tejföllel lazítva
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • törött bors

Elkészítése:

  • A majonézbe belenyomjuk fokhagymanyomóval a gerezd fokhagymákat, majd összekeverjük a savanyúkáposztával.
  • Üvegtálba tesszük, megszórjuk törött borssal.
  • Leglább 1 napig a hűtőben tároljuk, hogy jól összeérjenek.
  • Hideg süthöz kíváló.

koviubiKlári barátnőm receptje alapján csinálom már évek óta a kovászos uborkát. Most, hogy a nagy családi összejöveteljre készülünk Györökön, legfőbb ideje, hogy közzétegyem, mindannyiotok okulására. Nem lehet elröntani.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!