• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image

Szeretjük a zöldség-leveseket. A cukkinilevest én egy kis vágott kaporral, tejföllel készítem, citrommal kicsit savanyítom.
 

Hozzávalók:

  • fejenként 1-1 cukkini
  • 1-2 ek olivaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1-2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • só, bors, csipetnyi curry és őrölt szerecsendió
  • 1 csokor vágott kapor
  • fél citrom leve
  • 1 kockacukor, vagy csepp édesítő

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

A felkarikázott hagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a karikára vágott cukkinit, némi pirítás után felöntöm 1 dl vízzel és puhára főzöm. A tejfölbe belekeverem a tojást, a fűszereket, a kaprot, a citromlevét és az édesítőt. A cukkinit botmixerrel megturmixolom, majd belekeverem a fűszeres tejfölt és állandó keverés mellett egyszer megrottyantom. Némi vízzel, vagy tejjel felengedem, hogy leves sűrűségű legyen. Levesgyönggyel tálalom.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!