• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image
Nálunk a Karácsony Este elképzelhetetlen borleves nélkül. Már kisgyermek koromban is kaphattunk belőle, csak akkor a hozzáadott tea mennyisége durván 75 % körül volt. A felnőttek persze az alábbi recept szerint készített levest kapták:

Hozzávalók:

  • 1 liter jó minőségú száraz fehérbor,
  • 1/2 liter garzon tea,
  • 1 dl rum, csipet fahéj,
  • csipet ánizs,
  • 2-3 szem szegfűszeg,
  • 2-3 ek vaniliás cukor
  • kristálycukor, vagy édesítő, ízles szerint,
  • 2-3 nyeset citromhéj, narancshéj,
  • csipet só, 2-3 dkg vaj/margarin, 3 db tojás

 

 

 

 

 

 

Elkészitése:

A bort a rummal, a fűszerekkel, az édesítő felével, a citrom és narancs héjával feltesszük főni. Forráskor hozzáadjuk a forró garzon teát. A vajat a tojással, a cukor/vagy édesítő másik felvel, a vaniliás-cukorral kikeverjük, a borral lassan felengedjük, majd folyamatosan kevergetve, hogy ne ugorjon össze a tojás a forró lében, forrpontig hevítjük. Lehúzzuk a tűzről, porcelán csészékben azonnal tálaljuk.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!