• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

husgombocElla receptje Erdélyből. A káposztalé egész különleges ízt ad a levesnek, a férjem szerint olyan, mintha töltöttkáposzta-leves lenne, pedig káposzta nincs is benne.
 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • fél marék rizs
  • hagyma, fokhagyma
  • sárga és fehér répa lereszelve
  • 10 dkg erdélyi szalonna apróra kockázva
  • 0,5 kg disznólábszár kockára vágva
  • egy csomag zeller zöldje
  • 1 liter savanyú káposzta leve
  • 2-3 kanál paradicsompüré
  • só, bors, majoranna, bazsalikom
  • 0,5 dl tejföl
  • 1-2 ek liszt 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:
A szalonnára rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, ha megpirult, jöhet a kockára vágott hús, a fűszerek. Ha a hús már fehér, dobjuk bele a zöldséget, majd pár perc múlva eresszük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Közben készítsük el a húsgombócot, a darált húst dolgozzuk el sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a rizzsel, majd a kis, dió nagyságú gombócokat dobjuk a forró levesbe.
Mintegy 45-50 perc alatt minden megpuhul, ezután öntjük bele a káposztalevet. Az eredeti recept szerint be kell rántani, én tejfölös, paradicsomos habarással sűrítettem. A sóval vigyázni kell, mert a káposztalé is sós.
Nekünk nagyon bejött! Jó étvágyat!

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!