Forró levesek
Erdélyi csorbaleves
Ezt a receptet évekkel ezelőtt Kövi Pál: Erdélyi lakoma című könyvéből olvastam, majd elkészítettem. Nagyon tetszett, ahogy indul: 2-3 liter hideg vízben kezdj el főzni egy nagy darab, jó húsos kolozsvári szalonnát... Azóta a szilveszteri mulatságok elválaszthatatlan kelléke, feltéve ha otthon mulatozunk.
Hozzávalók:
- 1/2 kg húsos erdélyi szalonna,
- 1 szál gyulai kolbász,
- 2 pár debreceni,
- 2 pár virsli,
- 1/2 kg fehér káposzta,
- 1/2 kg vörös káposzta,
- 1/2 kg savanyú káposzta,
- 2-3 karalábé levél,
- 1 csomag kapor,
- 1 evőkanál só,
- 1 teáskanál bors, majoránna, bazsalikom, kakukkfű,
- 3-4 babérlevél,
- 1 evőkanál gulyáskrém,
- 1 evőkanál liszt,
- 3 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 3-4 dl tejföl
Bővebben...