• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image

Ezt a receptet évekkel ezelőtt Kövi Pál: Erdélyi lakoma című könyvéből olvastam, majd elkészítettem. Nagyon tetszett, ahogy indul: 2-3 liter hideg vízben kezdj el főzni egy nagy darab, jó húsos kolozsvári szalonnát... Azóta a szilveszteri mulatságok elválaszthatatlan kelléke, feltéve ha otthon mulatozunk.
 
Hozzávalók:

  • 1/2 kg húsos erdélyi szalonna,
  • 1 szál gyulai kolbász,
  • 2 pár debreceni,
  • 2 pár virsli,
  • 1/2 kg fehér káposzta,
  • 1/2 kg vörös káposzta,
  • 1/2 kg savanyú káposzta,
  • 2-3 karalábé levél,
  • 1 csomag kapor,
  • 1 evőkanál só,
  • 1 teáskanál bors, majoránna, bazsalikom, kakukkfű,
  • 3-4 babérlevél,
  • 1 evőkanál gulyáskrém,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 3-4 dl tejföl

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!