• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here
gyumolcs_19 Ezt a receptet Hédi barátnőm osztotta meg velem. Nagyon fimon, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Hozzávalók:

  • 1 L 100%-os narancslé
  • 2 csomag vaniliás (főzés nélküli) pudingpor
  • 2 doboz főzőtejszín (kb. 4 dl)

 

 

Ezeket egy kézi habverővel összedolgozom. Majd jöhet a többi hozzávaló.

  • 1 nagy doboz konzerv trópusi gyümölcs (levével együtt)
  • 1 narancs kifacsart leve
  • 1 narancs apró kockákra vágva

image

Én ezt a levest általában langyosan szoktam tálalni, mi úgy szeretjük, de akár hidegen is tálalható, gurulykát, más néven levesgyöngyöt szoktam kínálni hozzá.

Hozzávalók

  • 1 csomag zellerszár (halványító zellernek is hívják),
  • só, bors, majoránna, reszelt szerecsendió ízlés szerint,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojás,
  • kis citromlé,
  • mokkáskanál folyékony édesítő
  • 1 kanál vaj

 

Gyümölcsleves

Különösen nyáron szeretik a gyerekek a hideg gyümölcslevest, hűsítő hatása miatt, na meg talán azért is, mert édes. Ti is így voltak, vagytok vele ma is.
 

Hozzávalók

  • 2-3 szem nagy alma, vagy 1 kg más gyümölcs,
  • csipet fahéj,
  • csipet ánizs,
  • 2-3 szem szegfűszeg,
  • 1 evőkanál vaníliás cukor,
  • 3-4 evőkanál kristálycukor, vagy édesítő ízlés szerint,
  • 2-3 nyeset citromhéj, narancshéj,
  • csipet só,
  • 2-3 dk vaj/margarin,
  • 3 dl tej,
  • 1 tojás

 

Gazpaccho

Évekkel ezelőtt a baráti társaságban hétről hétre mindenki valamilyen újdonságot próbált a kártya-parti közben elköltött vacsora kapcsán produkálni. Ezek közé a próbálkozások közé tartozott az általam készített gazpaccho, ami tulajdonképpen egy főzés nélküli hideg paradicsomleves. Meleg nyári estéken kíválóan hűsít és a következő képpen készül:  

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 4-5 szál zellerlevél
  • néhány levél friss bazsalikom
  • 1 csomag petrezselyem
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • a tetejére néhány szál összevagdalt újhagyma

 

 

 

 

 

 

 

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!