• 1

    Ínycsiklandó finomságok...

  • 2

    a nagymama konyhájából...

  • 3

    hal-, vad, s mi jó falat,

  • 4

    csak kiváló alapanyagokból!

Copyright 2017 - Custom text here

image

Én ezt a levest általában langyosan szoktam tálalni, mi úgy szeretjük, de akár hidegen is tálalható, gurulykát, más néven levesgyöngyöt szoktam kínálni hozzá.

Hozzávalók

  • 1 csomag zellerszár (halványító zellernek is hívják),
  • só, bors, majoránna, reszelt szerecsendió ízlés szerint,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojás,
  • kis citromlé,
  • mokkáskanál folyékony édesítő
  • 1 kanál vaj

 

Elkészítése

A megmosott zellerszárat felvágjuk 2 cm-es darabokra, és kevés vízben feltesszük főni. Cca. 20 perc alatt puhára fő. Ekkor beletesszük a fűszereket és a tojással, tejföllel, vajjal, citromlével és édesítővel megturmixoljuk. Ezt a pépet szitán áttörjük, majd forrpontig hevítjük. Forralni nem szabad, mert a tojás összeugrik. Hidege is melegen is nagyon finom.

Facebook

Információk


 
 
helpnet
SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!