Nyomtatás

image

Én ezt a levest általában langyosan szoktam tálalni, mi úgy szeretjük, de akár hidegen is tálalható, gurulykát, más néven levesgyöngyöt szoktam kínálni hozzá.

Hozzávalók

 

Elkészítése

A megmosott zellerszárat felvágjuk 2 cm-es darabokra, és kevés vízben feltesszük főni. Cca. 20 perc alatt puhára fő. Ekkor beletesszük a fűszereket és a tojással, tejföllel, vajjal, citromlével és édesítővel megturmixoljuk. Ezt a pépet szitán áttörjük, majd forrpontig hevítjük. Forralni nem szabad, mert a tojás összeugrik. Hidege is melegen is nagyon finom.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!