Nyomtatás

Gyümölcsleves

Különösen nyáron szeretik a gyerekek a hideg gyümölcslevest, hűsítő hatása miatt, na meg talán azért is, mert édes. Ti is így voltak, vagytok vele ma is.
 

Hozzávalók

 

Elkészítése

Az almát (vagy más gyümölcsöt) kevés vízben a fűszerekkel, narancs és citromhéjjal megfőzzük (5-6 perc). A vajat a tojással, a cukorral, vaníliás-cukorral kikeverjük, a tejjel felengedjük. Óvatosan belekeverjük a megfőtt gyümölcslébe, folyamatosan kevergetjük, hogy ne ugorjon össze a tojás a forró lében. Ahogy felforrt, lehúzzuk a tűzről, és lassan belekeverjük a margarint. Megsózzuk. Nagyon finom. (Ha nem 1, hanem 2 tojással, és 2 ek. liszttel habarjátok be, akkor nem leves, hanem gyümölcsszósz lesz belőle, főtt marhahúshoz!)

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!