Nyomtatás

Gazpaccho

Évekkel ezelőtt a baráti társaságban hétről hétre mindenki valamilyen újdonságot próbált a kártya-parti közben elköltött vacsora kapcsán produkálni. Ezek közé a próbálkozások közé tartozott az általam készített gazpaccho, ami tulajdonképpen egy főzés nélküli hideg paradicsomleves. Meleg nyári estéken kíválóan hűsít és a következő képpen készül:  

Hozzávalók:

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítése:

A meghámozott, kockákra vágott paradicsomot, vöröshagymát és fokhagymát turmixgépbe rakjuk. A zöldpaprikát kicsumázva, szintén nagy kockákra vágva, a zöldfűszereket száruktól letisztítva adjuk hozzá. Sóval, borssal, kis édesítővel összekeverve az egészet pépesítjük. Az olajat belekeverve legalább egy órára alaposan behűtjük, és csészékben, a tetejét újhagymával meghintvem vagy bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!