Omi szakácsfüzete
Ánizsos csirkemáj brokkolival

A receptet Éva hugomtól kaptam évekkel ezelőtt és mindig sikere van. Az ízek egészen különleges harmóniáját adja a borban főtt csirkemáj és a brokkoli kombinációja.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemáj,
- 1 dl száraz fehérbor,
- ánizs,
- 1 dl szójaszósz,
- 1 dl tejszín,
- 2 fej brokkoli
Elkészítés módja:
A brokkolit sós vízben megfőzzük, cca. 15 perc. A csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, lábosba tesszük, hozzáöntjük a fehérbort, az ánizst, a szójaszószt, 15-20 perc alatt megfőzzük. Hagyjuk ebben kihűlni. Tálalás előtt a levébe belekeverjük a tejszínt, csipet sót. Egy mélyebb tál szélére körbe rakjuk a brokkolit, középre a csirkemájat, rá a tejszínes levet