Hideg előételek
Avokádókrém
Vicus küldött Fortelézából egy gyönyörű szép nagy, érett, kellően puha avokádót, közel 1 kiló volt. Ez volt az alapanyag. Az eredményt igazságosan elharmadoltuk a lányaimmal.
Zeller-bomba
Ezt a zeller-bombának elnevezett saját találmányt salátalevélen - hideg sülthöz, a mustáros göngyölt szűzérme mellé - előételként tálaltam úgy, hogy a kiborított zselé-bombákra rálocsoltam a zeller-krémet, majd a végén 1-1 levélke zöld zellerrel díszítettem. Nagy finom volt.
Tatár beafsteak
Évtizedek óta kedvence a családnak a tatár beafsteak. Étteremben általában az alkatrészeket odateszik az ember elé és keverje ki magának. Az én tapasztalatom az, hogy a tatár-beafsteak akkor a legfinomabb, ha az ember legalább 1-2 nappal a fogyasztás előtt már bekeveri. A maradék - mivel a fűszerszámok tartósítanak - akár 1 hétig is nyugodtan fogyasztható. Ha egyáltalán elmarad addig, nekem akkor ízlik a legjobban. Így készül: