Nyomtatás

image

A szarvas combjából, lábszárhúsából érdemes elkészíteni a tokányt. Bár a forrás, ahonnan kinéztem nem írt elő pácolást én mégis bepácoltam, nem vált hátrányára... Félbevágott őszibarackba pottyantott áfonyával és krokettel tálaltam.

Hozzávalók, előkészítés:

2-3 nappal az elkészítés előtt a húsról leszedjük a hártyát és hosszúkás csíkokra vágjuk. Legalább 2x leforrázzuk, majd egy edénybe tesszük és megszórjuk a megszitált fűszerszámokkal és meglocsoljuk a vörösborral, de csak annyival, amennyit éppen beszív. Nem kell, hogy tocsogjon a borban. Az edényt lezárjuk és betesszük a hűtőszekrénybe.

Elkészítése:

Az elkészítés napján a szalonnakockákat megpirítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, majd amikor az is kezd pirulni, rádobjuk a húst, nagy lángon pirítjuk addig, amíg minden darabon nem látszik, hogy már megkapta a hő, majd a megsózzuk és kisebb lángra tesszük az ételt. Kevéske fehér borral locsoljuk, és elkezdjük párolni. Rendszeresen ellenőrizzük, hogy nehogy leégjen, de mindig csak egy kis borral locsoljuk meg. A húsnak nem szabad úszni a lében. Addig pároljuk ily módon, amíg a hús meg nem puhul. Kb. a párolás félidejénél beletesszük a paradicsompürét.
Tálaláskor a húsos tál közepére tesszük a tokányt, a szélére pedig a felezett őszibarackokat, amelynek a közepébe áfonyalekvárt pottyantunk.

SÜTIK KEZELÉSE
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Tudjon meg többet erről!