Még a 80-as években találtam ezt a recipét és készítettem el a nagy kártyázások idején előétel gyanánt. Nagy siker volt. Azóta a családi hagyomány részévé vált a recept. Jó szívvel ajánlom. Hozzávalók
- Maradék sülthús vagy kolbász apróra vágva,
- esetleg lunchmeat (ez utóbbi esetében kicsit több fűszer),
- kis fej hagyma finomra vágva,
- 1 tojás sárgája,
- csipet só, bors, majoránna, bazsalikom,
- majonéz, amibe belepréselünk 3-4 gerezd megtisztított fokhagymát,
- 1 kg nyers savanyú káposzta levéllel együtt
Elkészítése
Az apróra vágott, vagy villával összekevert húst megfűszerezzük, a közepébe tesszük a tojássárgáját, azzal is jól összekeverjük. Kis - fürjtojásnyi - gombócokat készítünk vizes kézzel. Ezeket a savanyú káposzta levelébe csomagoljuk. Ahány vendégre számítunk, annyi kis tálra kiosztjuk a savanyú káposztát, majd elosztjuk a gombócokat is. Végül mindegyik adagot meglocsoljuk a fokhagymás majonézzel. Egyszerű elkészíteni és nagyon finom!!!