Évtizedek óta kedvence a családnak a tatár beafsteak. Étteremben általában az alkatrészeket odateszik az ember elé és keverje ki magának. Az én tapasztalatom az, hogy a tatár-beafsteak akkor a legfinomabb, ha az ember legalább 1-2 nappal a fogyasztás előtt már bekeveri. A maradék - mivel a fűszerszámok tartósítanak - akár 1 hétig is nyugodtan fogyasztható. Ha egyáltalán elmarad addig, nekem akkor ízlik a legjobban. Így készül:
Hozzávalók
- Elvileg 1 kg marhabélszín (gyakorlatilag fiatal marha-combis lehet) külön kérésre, a hentes által kétszer ledarálva,
- 4 nagy fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva,
- 2 evőkanál mustár,
- 3 evőkanál szójaszósz,
- 2 teáskanál só,
- 1 mokkáskanál bors, majoránna, bazsalikom, kakukkfű,
- 3 egész nyers tojás,
- ízlés szerint curry, chili, ketchup,
- 20 dkg margarin
Elkészítése
Az összes hozzávalót villával, vagy botmixerrel alaposan összekeverjük, hűtőben legalább fél napot pihentetjük, utána tálaljuk.