A A A

Évtizedek óta kedvence a családnak a tatár beafsteak.  Étteremben általában az alkatrészeket odateszik az ember elé és keverje ki magának. Az én tapasztalatom az, hogy a tatár-beafsteak akkor a legfinomabb, ha az ember legalább 1-2 nappal a fogyasztás előtt már bekeveri. A maradék - mivel a fűszerszámok tartósítanak - akár 1 hétig is nyugodtan fogyasztható. Ha egyáltalán elmarad addig, nekem akkor ízlik a legjobban. Így készül:

Hozzávalók

  • Elvileg 1 kg marhabélszín (gyakorlatilag fiatal marha-combis lehet) külön kérésre, a hentes által kétszer ledarálva,
  • 4 nagy fej vöröshagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 3 evőkanál szójaszósz,
  • 2 teáskanál só,
  • 1 mokkáskanál bors, majoránna, bazsalikom, kakukkfű,
  • 3 egész nyers tojás,
  • ízlés szerint curry, chili, ketchup,
  • 20 dkg margarin

 Elkészítése

Az összes hozzávalót villával, vagy botmixerrel alaposan összekeverjük, hűtőben legalább fél napot pihentetjük, utána tálaljuk.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.