A A A

Ünnepi előétel, több hideg fogás esetén a főétel lehet. Nagyon munkás, de megéri a fáradságot. Jó szívvel ajánlom.

Hozzávalók

 

  • 1 kg kacsamáj
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl konyak
  • Fűszerek (bors, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, só)
  • Füstölt szalonna 20 dg
  • 2 dl aszpik

Elkészítése:

A MEGMOSOTT, LEHÁRTYÁZOTT KACSAMÁJAT EGY ÉJSZAKÁRA FOKHAGYMÁS TEJBE ÁZTATJUK. Másnap a legszebb darabokat félretesszük, a többit kétszer ledaráljuk. A tejszínt, 1,5 dl konyakot belekeverjük, a fűszerekkel ízesítjük.

A vékony szelet szalonnákkal egy hosszú pástétomformát kibélelünk. A fűszeres májpürével félig megtöltjük a formát, az egész kacsamájakat rátesszük, majd a többi pürével befedjük. A szalonnaszeletek kihajló széleit ráhajtjuk, az egészet alufóliába csomagoljuk és közepesem meleg sütőben – vízfürdőben – megpároljuk, majd 24 órára hűtőbe tesszük.

Másnap a fóliát lebontjuk, a pástétomot kiborítjuk és egész piros borsszemekkel meghintjük. Aspikot készítünk, amelybe 0,5 dl konyakot keverünk, majd a konyakkal ízesített aszpikot beleöntjük a pástétomformába és visszahelyezzük a pástétomot a formába. Hűtőben dermesztjük, a formából kiemelve szeletekre vágva tálaljuk.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.