A A A

Ezt a zeller-bombának elnevezett saját találmányt salátalevélen - hideg sülthöz, a mustáros göngyölt szűzérme mellé - előételként tálaltam úgy, hogy a kiborított zselé-bombákra rálocsoltam a zeller-krémet, majd a végén 1-1 levélke zöld zellerrel díszítettem. Nagy finom volt.

 Hozzávalók:

  • 1 halványító zeller
  • 1 nagy fej zeller húslevesben megfőzve + néhány levélke díszítésnek
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag zseléfix
  • 1 csomag petrezselyem apróra vágva
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

A halványító zellert kevés sós vízben puhára főzöm.. A zseléfixet a zeller főzővízével feloldom, a főtt zellert szitán átpaszírozom, majd a tejszínt és a tejfölt összekeverem, a felét hozzáöntöm az átpaszírozott zöldséghúshoz és megfűszerezem. Kis citromlével, hangyányi édesítővel meglocsolom, hozzákeverem a petrezselymet és kis formákba öntve megy a hűtőbe.

Zellerkrém -  húslevesben megfőtt zellert a maradék tejföl-tejszín keverékével összeturmixolom, ugyanazokkal a főszerekkel, szintén kis citromlével és édesítővel ízesítem.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.