Ezt a zeller-bombának elnevezett saját találmányt salátalevélen - hideg sülthöz, a mustáros göngyölt szűzérme mellé - előételként tálaltam úgy, hogy a kiborított zselé-bombákra rálocsoltam a zeller-krémet, majd a végén 1-1 levélke zöld zellerrel díszítettem. Nagy finom volt.
Hozzávalók:
- 1 halványító zeller
- 1 nagy fej zeller húslevesben megfőzve + néhány levélke díszítésnek
- 4 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 csomag zseléfix
- 1 csomag petrezselyem apróra vágva
- só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
A halványító zellert kevés sós vízben puhára főzöm.. A zseléfixet a zeller főzővízével feloldom, a főtt zellert szitán átpaszírozom, majd a tejszínt és a tejfölt összekeverem, a felét hozzáöntöm az átpaszírozott zöldséghúshoz és megfűszerezem. Kis citromlével, hangyányi édesítővel meglocsolom, hozzákeverem a petrezselymet és kis formákba öntve megy a hűtőbe.
Zellerkrém - húslevesben megfőtt zellert a maradék tejföl-tejszín keverékével összeturmixolom, ugyanazokkal a főszerekkel, szintén kis citromlével és édesítővel ízesítem.