Vicus küldött Fortelézából egy gyönyörű szép nagy, érett, kellően puha avokádót, közel 1 kiló volt. Ez volt az alapanyag. Az eredményt igazságosan elharmadoltuk a lányaimmal.
Hozzávalók:
- 30-40 dkg érett,puha avokádó
- 1 ek mustár
- 1,5 dl majonéz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- só, törött bors, majoranna, bazsalikom morzsolvam, ízlés szerint
Elkészítése:
Az avokádót kettévágjuk, a húsát éles kanállal kikaparjuk a héjából, egy tálba. Én először villával összetörtem az avokádó húsát, így adtam hozzá a fenti adalékokat, majd botturmixxal összeturmixoltam.
Adhatjuk piritós kenyérre, de visszatölthetjük a héjába és miniparadicsom díszítéssel, salátalevélen tálalhatjuk előételként. Nagyon finom!