A A A

IMG 7898 tnAz alapötlet a NOSALTY oldalon volt, sajtos változatban. Nekem volt épp egy kis maradék túró a hűtőben, megfűszerezve, azt tuningoltam fel füstölt sajttal. Az eredmény egy nagyon pikáns előétel, ami egy kiadós leves után akár főétel is lehet.

Hozzávalók

  • 20-25 dkg-os levelestészta
  • 20 dkg túró szitán áttörve,
  • csipet só, bors
  • friss bazsalikomlevél, petrezselyem, snidling megvágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy szétnyomva
  • 10 dkg füstölt sajt finomra reszelve
  • 2-3 ek tejfel
  • 15 dkg nyers füstölt sonka vékonyan szeletelve

 Elkészítése
A túrót összekeverjük a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, fokhagymával és a füstölt sajttal, kicsit meglazítjuk tejfellel.
A leveles tésztát kiterítjük, a túrót egyenletesen elterítjük rajta, a szélein 1-1 centimétert hagyunk...
Ráterítjük a sonka-szeleteket, megkenjük tejfellel, majd feltekerjük a tésztát, hogy egy hosszú rúd legyen belőle. A végeit tojásfehérjével leragasztjuk, tetjét megkenjük tojássárgájával, vagy tejföllel és az előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Langyosan szeleteljük, zöldsaláta levélen tálaljuk.

Legközelebb juhturóva, kaporral és esetleg maradék sülthússal (apróra vágva) fogom kipróbálni. Az is jó variáció lehet...

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.