A A A

IMG 7500 tnA kéksajt krémet szendvicsre, vagy kis sajtos kekszek közé kenve sós süteményként tálalhatjuk. Mártogatósnak is kiváló, vagy a Wellington csirkemell kísérőjeként is tálaltam. A tetejét kis snidlinggel díszíteni lehet.

Hozzávalók

  • 1 doboz Danish Blue sajt, (vagy 10 dkg hazai márványsajt)
  • 1 kocka President kék ömlesztett sajt
  • 10 dkg vaj, vagy Boards Eve margarin
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só, bors, majoranna, oregánó ízlés szerint
  • snidling, petrezselyem
  • 1 dl kaukázusi kefir, vagy tejszín, ha mártásnak, vagy mártogatósnak készítjük

Elkészítése

A hozzávalókat villával összetörjük, alaposan összekeverjük és pár órát állni hagyjuk a hűtőben.. Ha mártást, mártogatóst készítünk, akkor hozzákeverjük a kefírt, vagy tejszínt. Több napig is eláll, de többnyire sokáig nem tart ki.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.