A kéksajt krémet szendvicsre, vagy kis sajtos kekszek közé kenve sós süteményként tálalhatjuk. Mártogatósnak is kiváló, vagy a Wellington csirkemell kísérőjeként is tálaltam. A tetejét kis snidlinggel díszíteni lehet.
Hozzávalók
- 1 doboz Danish Blue sajt, (vagy 10 dkg hazai márványsajt)
- 1 kocka President kék ömlesztett sajt
- 10 dkg vaj, vagy Boards Eve margarin
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só, bors, majoranna, oregánó ízlés szerint
- snidling, petrezselyem
- 1 dl kaukázusi kefir, vagy tejszín, ha mártásnak, vagy mártogatósnak készítjük
Elkészítése
A hozzávalókat villával összetörjük, alaposan összekeverjük és pár órát állni hagyjuk a hűtőben.. Ha mártást, mártogatóst készítünk, akkor hozzákeverjük a kefírt, vagy tejszínt. Több napig is eláll, de többnyire sokáig nem tart ki.