A A A

Én ezt a levest általában langyosan szoktam tálalni, mi úgy szeretjük, de akár hidegen is tálalható, gurulykát, más néven levesgyöngyöt szoktam kínálni hozzá. Ha van esetleg maradék húslevesben főtt zeller, azt is hozzáturmixolom.

 

Hozzávalók

1 csomag zellerszár (halványító zellernek is hívják),
só, bors, majoránna, reszelt szerecsendió ízlés szerint,
2 dl tejföl,
1 tojás,
kis citromlé,
mokkáskanál folyékony édesítő
1 kanál vaj

Elkészítése

A megmosott zellerszárat felvágjuk 2 cm-es darabokra, és kevés vízben feltesszük főni. Cca. 20 perc alatt puhára fő. Ekkor beletesszük a fűszereket és a tojással, tejföllel, vajjal, citromlével és édesítővel megturmixoljuk. Ezt a pépet szitán áttörjük, majd forrpontig hevítjük. Forralni nem szabad, mert a tojás összeugrik. Hidegen és melegen is nagyon finom.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.