Születésnap ünneplése alkalmával készítette ezt a remek étket legidősebb lányom Bea, s olyan sikere volt, hogy az ételt róla neveztük el. Kicsit munkás, de nagyon megéri a fáradságot.
Hozzávalók
- Só, bors, majoránna,
- 20 dg liszt,
- 1 tojás,
- ásványvíz, vagy tej,
- 1/2 csomag mirelit spenót,
- tölteléknek való (maradék sült hús, vagy pörkölt),
- vagy 25-30 dkg darált hús,
- 1/2 l besamel (kis vajon megpirítunk lisztet és óvatosan, folyamatosan kevergetve felengedjük a tejjel),
- olaj a kisütéshez
Elkészítése
Normál palacsintatésztát készítünk (tojás, só, liszt, ásványvíz összekeverésével), de teszünk bele spenótot, sót, borsot. Hagyjuk egy kicsit állni, mielőtt kisütnénk. A maradék húst megdaráljuk, vagy nagyon finomra fölvágjuk. Ha friss húsból készítjük, akkor úgy, mint a rakott káposztánál, (kis hagymás olajra dobjuk a húst, fűszerezzük, só, bors, majoranna, gulyáskrém, pici vizet öntünk alá és puhára pároljuk). A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük ki, és az aljával tűzálló tálba tesszük. Rétegeljük a hússal, de minden rétegre teszünk 2-3 evőkanál besamelt. Az utolsóra resztelt sajtot szórunk, majd a sütőben pirosra sütjük. Fenomenális!