Minden családnak megvan a maga lecsó-receptje. Én a kezdetektől fogva így készítem a lecsót, amivel eddig még mindig nagy sikerem volt. A férjem gyomra állítólag nem bírja, de ha mégis ez kerül az asztalra, mindig kér belőle, még ha számára valami mást tálaltam akkor is...
Hozzávalók
- 1/2 kg paprika,
- 1/2 kg hagyma,
- 2-3 szem paradicsom,
- 1 evőkanál olaj (helyette nagyon egészségtelen, de sokkal finomabb, ha szalonnát sütsz és annak a zsírját használod),
- fejenként 2 tojás és 1 pár virsli felkarikázva,
- 1 evőkanál só, csipet majoránna, nagyon pici cukor
Elkészítés
A kiolvasztott szalonna zsiradékán megdinszteljük a megtisztított és felszeletelt hagymát, paprikát. Amikor már pirul, beledobjuk a sót, majorannát és a paradicsomot. Ha valaki nem szereti a paradicsom héját, akkor pár perccel előbb forró vízzel le kell önteni, így könnyedén lehúzható a bőre. 1-2 perc múlva hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a felvert tojást. A végén a pici cukrot. (Minden zöldséges ételbe lehet tenni egy csipet cukrot, mert az elveszi az, ún. "vad" zöld ízt, és ilyen amennyiségtől még nem lesz édes az étel)