A A A

IMG 6766 tnVonyarcvashegyen kínált bennünket ezzel a finomságos étellel az unokanővérem. Könnyű egytálétel, akár előétel, de frissen sült húsok mellé köretként is nagyszerű

 

Hozzávalók

  • 25 dkg padlizsán,
  • 25 dkg apró cukkíni,
  • 20 dkg zöldpaprika,
  • 30 dkg paradicsom,
  • 1-2 szem cékla
  • só, bors,
  • 30 dkg juhsajt,
  • 2 fej hagyma,
  • olívaolaj,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 10-12 bazsalikomlevél

Elkészítése

A padlizsánt és a cukkínit hámozatlanul vékonyan felszeleteljük, és mindkettőt félórára besózzuk. A céklát, hagymát, paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra vágjuk. A padlizsánt leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet. Egy lapos tűzálló tálat kikenünk olajjal. Váltakozva, félig-meddig élükre állítva szorosan lerakjuk benne az előkészített zöldségeket és a sajtot, majd olajjal meglocsoljuk. Az apróra vágott petrezselymet, az áttört fokhagymát összekeverjük a zsemlemorzsával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és megszórjuk vele a rakottas tetejét. Forró sütőben 25-30 percig sütjük, bazsalikomlevélkékkel díszítjük.

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.