Vonyarcvashegyen kínált bennünket ezzel a finomságos étellel az unokanővérem. Könnyű egytálétel, akár előétel, de frissen sült húsok mellé köretként is nagyszerű
Hozzávalók
- 25 dkg padlizsán,
- 25 dkg apró cukkíni,
- 20 dkg zöldpaprika,
- 30 dkg paradicsom,
- 1-2 szem cékla
- só, bors,
- 30 dkg juhsajt,
- 2 fej hagyma,
- olívaolaj,
- 1 csokor petrezselyem,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa,
- 10-12 bazsalikomlevél
Elkészítése
A padlizsánt és a cukkínit hámozatlanul vékonyan felszeleteljük, és mindkettőt félórára besózzuk. A céklát, hagymát, paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra vágjuk. A padlizsánt leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet. Egy lapos tűzálló tálat kikenünk olajjal. Váltakozva, félig-meddig élükre állítva szorosan lerakjuk benne az előkészített zöldségeket és a sajtot, majd olajjal meglocsoljuk. Az apróra vágott petrezselymet, az áttört fokhagymát összekeverjük a zsemlemorzsával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és megszórjuk vele a rakottas tetejét. Forró sütőben 25-30 percig sütjük, bazsalikomlevélkékkel díszítjük.