Gréta kérésére került be a szakácsfüzetbe a padlizsánkrém. Jó vendégváró, előre elkészíthető, hűtőben sokáig tárolható, bár így kicsit megbarnulhat, de az mit sem von le a minőségből. Hozzávalók
- 4 padlizsán
- 2 szem tölteni való fehér paprika
- 1 paradicsom-paprika
- 1 nagyobb fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. paradicsomkonzerv
- só, bors
- 1/2 dl finom olivaolaj
- 3-4 ek. majonéz
- pár csepp citromlé
Elkészítése
A padlizsánokat és a paprikákat megmossuk, kettévágjuk, tepsibe tesszük és nagy lángon megsütjük. Akkor jó, ha pirosra (majdhogynem feketére) sül a héja. Nem kell félni, a belseje lesz a lényeg... Ha kihült, lehúzzuk a héját és egy tálba tesszük a sült zöldséget. Egy kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldséghez, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet botturmix segítségével összekeverjük.
Pirítós kenyérre kenve tálaljuk.