A A A

Gréta kérésére került be a szakácsfüzetbe a padlizsánkrém. Jó vendégváró, előre elkészíthető, hűtőben sokáig tárolható, bár így kicsit megbarnulhat, de az mit sem von le a minőségből. Hozzávalók

  • 4 padlizsán
  • 2 szem tölteni való fehér paprika
  • 1 paradicsom-paprika
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. paradicsomkonzerv
  • só, bors
  • 1/2 dl finom olivaolaj
  • 3-4 ek. majonéz
  • pár csepp citromlé

Elkészítése

 

A padlizsánokat és a paprikákat megmossuk, kettévágjuk, tepsibe tesszük és nagy lángon megsütjük. Akkor jó, ha pirosra (majdhogynem feketére) sül a héja. Nem kell félni, a belseje lesz a lényeg... Ha kihült, lehúzzuk a héját és egy tálba tesszük a sült zöldséget. Egy kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldséghez, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet botturmix segítségével összekeverjük.

Pirítós kenyérre kenve tálaljuk.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.