A A A

toltottszuzerme ceklafasirttal tnA céklafasírtot melegen kínálhatjuk önálló ételként, vagy köretként, én így tálaltam, kíváló volt. (Biztosan hozzájárult ahhoz, hogy 10 pontot kaptam a spenóttal-sajttal töltött szűzérmés ebédre, aminek a köreteként szolgált.) A céklafasírt este hidegen remek vacsora volt.

Hozzávalók

  • 2 nagyobb (kb. 25-30 dkg) cékla
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 tojás
  • negyed teáskanál só
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olivaolaj

Elkészítése

A nyers céklát krumplihámozóval megpucolom és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzákeverem a sót, a borsot, az apróra kockázott vöröshagymát és a tojást.
Amikor a hagyma mindenhova elkeveredett, beleszórom a liszteket.
Pogácsákat formázok a masszából, ebből az adagból 8 nagyobb, fasírt méretű pogácsa jött ki (de lehet belőle 16 apróbbat is sütni, sőt falatnyi pogácsákat is).

Teflon serpenyőbe teszem az olivaolajat és amikor forró, beleteszem a pogácsákat. Takarék lángon 10-10 percig sütöm mindkét oldalát, de érdemes figyelni, nehogy megégjen.
A lényeg, hogy a pogácsák átsüljenek és mindkét oldaluk megpiruljon.

Remekül illik hozzá a fokhagymás tejföl. (1 pohár tejfölhöz 1 gerezd zúzott fokhagymát és csipet sót érdemes számolni. Én tettem bele egy kis vágott snidlinget is.)

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.