A A A

Juhtúró és spárga. Nagyon jó párosításnak tűnt, láttam is egy hasonló receptet, végül ez a kreáció született, mindenkinek jó szívvel ajánlom, nagyon finom volt... Bea szerint karfiollal, vagy brokkolival is ki kell próbálni ezt a juhtúrós mártással kombinált csőben sült csodát.


Hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 30 dkg juhtúró
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 ek vaj
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • só, bors, szerecsenció,
  • 1 ek cukor, vagy édesítő
  • petrezselyem, snidling, bazsalikom levél
  • 5 dkg füstölt sajt reszelve
  • 3-4 ek vajon pirított zsemlemorzsa

Elkészítése
A megtisztított spárgát 5 cm-es darabokra vágjuk, kevés sós vízben, amibe 1 evőkanál cukrot is tettünk, puhára főzzük.
A vajjal és a liszttel halványbarna rántást készítünk, ezt felengedjük a spárga főzőlevével, fűszerezzük borssal, szerecsendióval, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a zöldfűszereket, majd a juhtúrót. Jól eldolgozzuk. Az állaga olyan legyen, mint a besamell mártás.
Kis vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, zsemlemorzsával megszórjuk, belefektetjük a spárga felét, 2 kanál pirított zsemlemorzsát, majd a juhtúrós massza felét és ezt ismételjük. A tetejére jön a reszelt füstölt sajt, majd a sütőbe addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Mennyei eledel.

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.