A A A

Ha az ember csupa maradékból kreál valamit, az általában nagyon jól sikerül. A csirkeaprólék-levesben főtt alkatrészekből összeállított, majd  sörös palacsintatésztában kisütött finomság, egy kis hideg kapros öntettel gyors és nagyon finom egytál étel, vagy öntet nélkül, akár egy jó nyári főzelék feltétje is lehet.

 Hozzávalók a tallérhoz és a sütéshez:

  • a levesben főtt, az aprólékról leszedett húsdarabkák, máj, zúza feldarabolva
  • leveszöldség feldarabolva
  • fél fej hagyma lereszelve
  • friss bazsalikom megvágva
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve
  • 1 tojás
  • só, bors, majoranna ízlés szerint
  • 2-3 ek durum-magos (vagy teljesen hagyományos) zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj a sütéshez

 Hozzávalók a sörtésztához:

  • 1 tojás
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 3-4 ek durumliszt
  • 1/2 - 1 dl sör

 Hozzávalók a kapros öntethez:

  • 1 ek mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek tárkonyecet
  • 1 ek olivaolaj
  • só, bors, édesítő - ízlés szerint
  • 1 csomag kapor apróra vágva
  • 1-1,5 dl kefír

Elkészítése

A tallér alapanyagait összekeverjük, fél órát hagyjuk állni, hogy összeálljon. Közben elkészítjük a sörtésztát, ami egy sűrű palacsintatészta.  azt is hagyjuk kicsit pihenni, amíg elkészül a kapros öntet. Én ezeket az alapanyagokat nem szoktam turmixolni, egy kis fakanállal keverem ki. Ha kész behűtöm.

Az olajat felforrósítom, a tallérokat vizes kanállal beleszaggatom kicsit ellapítva a sörtésztába és pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Rizzsel és a kapros öntettel tálaltam...

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.