A A A

Szeretjük a palacsintát sósan és édesen, hagyományosan és extra módon. Most - a hagyományostól egy kicsit másképpen készült túrós palacsinta receptjét teszem közzé, változatossá teszi az étrendet...
Hozzávalók

  • személyenként 2-3 palacsinta
  • személyenként 10 dkg túró
  • 5 dgk mazsola rumba áztatva
  • reszelt citromhéj
  • 1-2 tojás
  • vaniliás cukor
  • porcukor
  • kevés só
  • 1 dl meggylekvár
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A tojássárgáját habosra keverjük a reszelt citromhéjjal, a porcukorral és a vaniliás-cukorral, belekeverjük a túrót és a mazsolát, megsózzuk, majd a tojás felvert habját belekeverjük.

A palacsintákból 2 db-ot elveszünk, a többit csíkokra vágjuk és belekeverjük a túróba. Egy jénait kivajazunk. Az aljára fektetünk egy egész palacsintát, erre rákanalazzuk a túrós palacsintacsíkok egyik felét, rákanalazunk néhány kanálka meggylekvárt, majd a túrós keverék másik felét és az egészre ráborítjuk a másik egész palacsintát. Ezt befedjük a tejfölbe kevert meggylekvárral és 20 percig sütjük a mikro crips-grill fokozatán, vagy sütőben.

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.