Szeretjük a palacsintát sósan és édesen, hagyományosan és extra módon. Most - a hagyományostól egy kicsit másképpen készült túrós palacsinta receptjét teszem közzé, változatossá teszi az étrendet...
Hozzávalók
- személyenként 2-3 palacsinta
- személyenként 10 dkg túró
- 5 dgk mazsola rumba áztatva
- reszelt citromhéj
- 1-2 tojás
- vaniliás cukor
- porcukor
- kevés só
- 1 dl meggylekvár
- 2 dl tejföl
Elkészítése
A tojássárgáját habosra keverjük a reszelt citromhéjjal, a porcukorral és a vaniliás-cukorral, belekeverjük a túrót és a mazsolát, megsózzuk, majd a tojás felvert habját belekeverjük.
A palacsintákból 2 db-ot elveszünk, a többit csíkokra vágjuk és belekeverjük a túróba. Egy jénait kivajazunk. Az aljára fektetünk egy egész palacsintát, erre rákanalazzuk a túrós palacsintacsíkok egyik felét, rákanalazunk néhány kanálka meggylekvárt, majd a túrós keverék másik felét és az egészre ráborítjuk a másik egész palacsintát. Ezt befedjük a tejfölbe kevert meggylekvárral és 20 percig sütjük a mikro crips-grill fokozatán, vagy sütőben.