A A A

Ezt a receptet az Egyperces hírlevél-szolgáltatástól kaptam. Első látásra megtetszett és a hétvégén el is készítettem. A karamellizált alma, a konyakkal és a tejszínnel különleges ízt ad a költeménynek. Nagy siker volt, férjem szerint feljött az 5 legjobb recept közé.

Hozzávalók

  • 2 pár csirkemell
  • 2-3 alma
  • 2-3 ek. olivaolaj
  • 1/2 dl konyak
  • 2-3 ek cukor
  • 2 ek mustár
  • 2-3 dl tejszín
  • só, bors, szegfűbors, csipet majoranna
  • 2 ek szójaszósz

Elkészítése


A csirkemellet csíkokra vágom, befűszerezem, meglocsolom a szójaszósszal és az olivaolajjal és félreteszem pár órára.
Az almát szeletekre vágom. A csirkemellet wokban, vagy teflontepsiben megpirítom. Ugyanabban az edényben 1 kanálka vajon a cukrot karamellizálom, beledobom az almát, megfonnyasztom, majd ebbe jön a hús, a tejszín és a konyak, szükség esetén utánafűszerezem.  Felforralom, kicsit párolom együtt őket, majd krumpligombóccal, vagy krokettel tálalom.

 

A hozzászóláshoz be kell lépnie. Ha még nem regisztrált, a bal oldali menüben található linkre kattintva megteheti.