Ezt a receptet az Egyperces hírlevél-szolgáltatástól kaptam. Első látásra megtetszett és a hétvégén el is készítettem. A karamellizált alma, a konyakkal és a tejszínnel különleges ízt ad a költeménynek. Nagy siker volt, férjem szerint feljött az 5 legjobb recept közé.
Hozzávalók
- 2 pár csirkemell
- 2-3 alma
- 2-3 ek. olivaolaj
- 1/2 dl konyak
- 2-3 ek cukor
- 2 ek mustár
- 2-3 dl tejszín
- só, bors, szegfűbors, csipet majoranna
- 2 ek szójaszósz
Elkészítése
A csirkemellet csíkokra vágom, befűszerezem, meglocsolom a szójaszósszal és az olivaolajjal és félreteszem pár órára.
Az almát szeletekre vágom. A csirkemellet wokban, vagy teflontepsiben megpirítom. Ugyanabban az edényben 1 kanálka vajon a cukrot karamellizálom, beledobom az almát, megfonnyasztom, majd ebbe jön a hús, a tejszín és a konyak, szükség esetén utánafűszerezem. Felforralom, kicsit párolom együtt őket, majd krumpligombóccal, vagy krokettel tálalom.